Een groei stimulerende cursus die valt onder de herstelbedieningen van Rafaël Nederland. Zij wordt aangeboden aan zowel Rafaël als niet Rafaël gemeenten. De cursus draait jaarlijks in verschillende gemeenten.

Inhoud  van de cursus
De cursus Groei in Identiteit helpt je te groeien in je identiteit als kind van God. Deze identiteit is een feit, maar werkelijk elke dag leven vanuit deze identiteit is een groeiproces. In je hoofd weet je meestal prima hoe het zit, maar in je hart leven vaak heel andere waarheden. Hierdoor is je gedrag niet altijd in overeenstemming met wat je verstandelijk weet.

In deze cursus ga je opzoek naar diep gewortelde overtuigingen en denkwijzen die niet of net niet in overeenstemming zijn met Gods waarheid. Vaak zijn deze overtuigingen en denkwijzen zo vertrouwd dat ze onopgemerkt blijven. Maar de invloed ervan is sterk en niet zoals God het bedoeld heeft. Dit kan beschadigend zijn voor wie je bent en voor je relaties.

De cursus begeleidt je door een persoonlijk proces en is tegelijkertijd praktisch van aard zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan in je dagelijkse leven.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Ieder gemeentelid kan aan deze cursus deelnemen. Met name wanneer je verlangt naar verdieping in je leven kan de cursus erg waardevol zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een hoofd vol kennis hebt maar het niet altijd kan toepassen. Of wanneer je je blijdschap bent kwijtgeraakt of op een kruispunt in je leven staat. En natuurlijk als je gewoon graag wil groeien in je relatie en wandel met God. Ook is de cursus zeer waardevol voor mensen die werkzaam zijn in pastoraat of leiderschap.

De avonden
De cursus omvat acht avonden en een weekend.
Iedere avond start met 20 minuten onderwijs over een bepaald thema. Vervolgens gaan we in kleine groepen uit elkaar om, aan de hand van vragen, de stof verder uit te diepen en persoonlijk te maken. We sluiten de avond af met een kort moment van bezinning. Meestal zijn er ook nog vragen om thuis mee aan de slag te gaan.

Online cursus materialen
Cursusleiding van de plaatselijke gemeenten kunnen de video opnamen van de cursus ook via deze website bekijken. Log daarvoor in met het account dat je ontvangen hebt en klik dan hier om de video’s te bekijken

Meer informatie
Ben je benieuwd of deze cursus bij jou in de buurt in een gemeente draait of verlang je ernaar dat deze in jouw eigen gemeente gegeven wordt, laat het ons weten. Hiervoor en voor overige vragen kun je onderstaand contactformulier gebruiken.

Contactformulier Cursus Groei in identiteit