Rafaël Nederland
Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid!

Rafaël werkboek gemeentestichting


Een praktisch werkboek voor toekomstige gemeentestichters en gemeentes met visie voor gemeentestichting. Het is een instrument dat helpt om concrete stappen te zetten op weg naar de lancering van een nieuwe gemeente.

Exif JPEGHet is geen leesboek maar een werkboek om mee aan de slag te gaan. Het doorlopen van de verschillende processen

bewerkt verdieping en activering.

Iedere persoon is uniek en iedere gemeente is uniek.

Daarom geeft het werkboek veel ruimte voor een persoonlijke invulling. Het is opgezet rondom zes verkenningsvragen:

1.      Wat wil God doen?

2.      Wie ben ik?

3.      Waartoe ben ik geroepen?

4.      Wie gaat met mij meewerken?

5.      Hoe gaan we het doen?

6.      Hoe gaan we onze vooruitgang evalueren?

Het werkboek bestaat uit twee delen.

Deel 1 is het voorwerk, de persoonlijke voorbereiding van de toekomstige gemeentestichter. Dit gedeelte stimuleert om met een biddend hart na te denken over de te stichten gemeente en daarover persoonlijke gesprekken te voeren. Het bereid voor om persoonlijke afwegingen toe te kunnen gaan passen tijdens de opvolgende training in gemeentestichting.

Deel 2 is de training, bedoeld voor een trainingsproces dat onder begeleiding van een coach doorlopen wordt, mogelijk samen met andere potentiële gemeentestichters. Essentieel voor de training is de begeleiding vanuit de lokale gemeente en coaching door een ervaren gemeentestichter. Het werkboek voorziet door vragen, opdrachten en modellen, in uitstekend trainingsmateriaal.