Rafaël Nederland
Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid!

Genesis Proces


HET GENESIS PROCES is een krachtige Bijbelse tool t.b.v. celgroepen voor diepgaande en voortdurende verandering van levens

genesis_process_1

Wie ben je – wat is je ware identiteit?
Hoe heeft God je bedoeld?
Waarom doen we juist die dingen, die we niet willen doen?
Genesis Proces kan het antwoord vinden!

logo2

 

Waarom lijken we de enige schepsels te zijn in het universum die maar doorgaan met een schadelijk gedrag, ondanks de consequenties? We gaan met door met te veel eten, te hard werken, te veel drinken, drugs gebruiken, stress opvoeren, aan seks verslaafd te zijn, zelfs als het levensbedreigend is, het vermogen om te stoppen lijkt te ontbreken!
Het Genesis Proces is bedoeld om je te helpen ontdekken wie je bent in Christus en te veranderen naar Zijn beeld.

Wat is het Genesis Proces?

Het Genesis Proces is gericht op verandering van mensen. Veranderen vanuit het Bijbels perspectief van : om te kunnen veranderen wat je doet, moet je eerst veranderen wie je bent!
En om dit proces vorm te geven is de voorwaarde dat dit gebeurt in een veilige omgeving van de kerkelijke gemeente.
groei2Het Genesis Proces beschrijft het proces in 2 werkboeken die in kleine groepen (celgroepen) kunnen worden gebruikt, zonder dat dit door professionals wordt geleid.
Beide werkboeken bevatten bijbels gebaseerde principes, opdrachten, gereedschappen en huiswerk waarmee de deelnemers eenvoudig mee kunnen werken.
Of het nu gaat om angsten, boosheid, alcohol, drugs, eetverslaving, een negatieve, kritische houding, of geestelijke stagnatie: het Genesisproces kan je helpen nieuwe vrijheid te vinden die blijvend is.
Het Genesis proces laat zien dat nieuw gedrag het gevolg is van gezonde overtuigingen en herstel van beschadigde wortels uit leven. Het helpt de Bijbelse weg van genezing van ons hart en vernieuwing van ons verstand te gaan, door een veilig en effectief proces en praktische handvatten.

Over de auteur van het Genesis Proces

Michael DyeHet Genesis Proces is geschreven door Mike Dye. Mike Dye heeft meer dan 30 jaar ervaring als christelijke verslavingingscounsellor  en oprichter van klinieken voor mensen met verslavingen.
De laatste jaren heeft hij zich helemaal gericht op de ontwikkeling van het Genesis Proces.
De ervaringen met  veranderingsprocessen heeft hij gecombineerd met de nieuwste inzichten op het gebied van hersens. Vanuit deze combinatie heeft hij het Genesis Proces ontwikkeld.
In het veranderingsproces heeft de kerk een prominente rol.
De Genesis-werkboeken zijn geschreven voor christenen, met als doel hen en hun kerken tot een veilige plaats te maken voor mensen met pijn.

Wil je meer informatie of meedoen?
Stuur dan een email naar genesis@rafael.nl