Evert Mussche

‘Het is mijn passie geworden om mensen te helpen tot herstel te komen.’

Ik ben al weer 19 jaar gelukkig getrouwd met Els. We hebben vier kinderen. In het dagelijks leven werk ik vier dagen bij een scholengemeenschap met ruim 2000 leerlingen. Ik werk hier als medewerker bedrijfsvoering, waar ik mag omzien naar zorgleerlingen. Verder mag ik een dag per week dienstbaar zijn in Rafaelgemeente Meppel.

Opleiding Theologie

Sinds 2001 zijn we lid van onze huidige gemeente in Meppel. Eerst merkte ik er niet zoveel van dat we onderdeel waren van een grote denominatie. Toen ik de Opleiding Theologie ging volgen, kreeg ik pas echt met Rafael Nederland te maken. Vele donderdagavonden ging ik naar het Rafaël Evangelisch Centrum in het Soesterkwartier in Amersfoort. Later naar de Kosmonaut ook in Amersfoort.

De opleiding heeft op een positieve manier mijn theologisch denken beïnvloed. Je wordt uitgedaagd hoe je de Bijbel kunt bestuderen en interpreteren. Een van de principes tijdens de lessen was: “Eenheid in hoofdzaken, vrijheid in bijzaken en liefde in alle zaken”. Dit is de filosofie van Rafael Nederland en daar kan ik mij prima in vinden. Door het volgen van deze opleiding kreeg ik affiniteit met theologie, wat er in geresulteerd heeft dat ik nog steeds verbonden ben aan de Opleiding Theologie.

Herstel

Naast theologie ben ik geïnteresseerd in het mens-zijn. Wie ben je als mens? Waarom denk je zoals je denkt? Waarom doe je zoals je doet? Wat is je identiteit? Als christen gaat het er niet om wat je hebt of krijgt, maar om wie je bent. Het is mijn passie geworden om mensen te helpen om tot herstel te komen. Een van de mooiste teksten uit de Bijbel voor mij, zijn de verzen uit Lucas 4 waarin Jezus zegt: ‘De ​Geest van de ​Heer​ rust op mij, want hij heeft mij ​gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven.’

En dat is waardoor Rafael voor mij aantrekkelijk is als denominatie. Want Rafael betekent door God genezen of door God hersteld. De naam Rafael geeft aan waar het binnen Rafael om gaat. We mogen ervaren dat God door Jezus en de kracht van de Heilige Geest heel wil maken wat gebroken of verstoord is geraakt.

Organiseren

Een andere passie van mij is organiseren. Zo mocht ik met een geweldig team samen het festival in Helvoirt organiseren. Het leuke van een festival organiseren is dat je juist dan het familiegevoel ervaart. Je voelt je verbonden met elkaar. Er met elkaar zijn, met elkaar het festival vorm geven. Een geweldige belevenis!

Dit alles maakt dat ik mij een bevoorrecht mens voel dat ik deel uit mag maken van de Rafael-familie. Met elkaar dienstbaar zijn in Gods koninkrijk. Zo willen we met elkaar een kerk in beweging zijn.