Lianne van der Snoek

‘Tijdens het Rafaël 4All festival heb ik met eigen ogen gezien, en met eigen oren gehoord dat één spreker zeker wel alle generaties kan inspireren.’

Ik ben 16 jaar, ga naar Rafaël gemeente Almere en was afgelopen zomer op het 4 All Festival van Rafael. Er was op die zondagochtend een generatiedienst: één spreker voor iedereen. Ik vroeg me af of zoiets wel zou werken…

Een voor allen?

Eén spreker die alle generaties kan inspireren..? Is dit een ideaal wat niet meer bereikt kan worden? Zijn alle vooroordelen over de sprekers van de verschillende generaties waar? Luisteren ouderen alleen maar naar saaie monotone preken, en jongeren alleen maar naar preken die te enthousiast zijn en alleen over het gevoel gaan en inhoud missen?

Coen Nuijten

Tijdens het Rafaël 4All festival heb ik met eigen ogen gezien, en met eigen oren gehoord dat één spreker zeker wel alle generaties kan inspireren.
Coen Nuijten is een enthousiaste spreker die de passie en visie heeft om voor alle generaties te spreken. En daar is hij heel goed in.
Toen ik naar hem luisterde werd ik als tiener aangesproken door zijn constante enthousiasme en zijn grappige verhalen. Maar ook de boodschap die hij overbracht maakte veel indruk op mij. Hij spreekt namelijk niet alleen voor alle generaties, hij gelooft ook dat we als verschillende leeftijdsgroepen kunnen samenwerken. Hij zegt: ‘We hebben het geloof van de kinderen, de passie van de jeugd en de wijsheid van de ouderen nodig.’ En hier zit een hele diepe waarheid in.

Er voor elkaar zijn

Vooral in de kerk is het van belang dat wij er voor elkaar zijn, dat we elkaar steunen en begrijpen. En sprekers als Coen helpen daar veel in mee.
Rafaël is precies dit ideaal voor mij. Ik ken de mensen in de kerk en ik weet dat als ik vragen heb ik naar de volwassenen kan gaan, dat als ik moe of verdrietig ben de kinderen me zullen opvrolijken, en als ik weer een hart vol vuur voor onze God nodig heb, dat de tieners en jeugd me zullen helpen dat vuur weer te vinden.
Rafaël is een kerk met alle generaties, en waarin alle generaties worden gerespecteerd. Van de oudste tot de jongste.

Gods Zegen!