Gemeente Ezra: 25-jarig jubileum

‘We zijn dankbaar voor wat geweest is en verwachtingsvol voor wat komen gaat.’

Dit jaar bestaat Ezra 25 jaar! En dat werd afgelopen september goed gevierd met een heerlijke lunch en feestelijke dienst met een hapje en een drankje voor (voormalige) gemeenteleden en voorgangers. Een leuke middag waarin we terugblikten op wat geweest is en verwachtingsvol uitkijken naar wat nog komt.

Evangelische Kerk Ezra is in 1993 ontstaan bij een echtpaar thuis in Puttershoek. Het aantal leden nam toe en hun huiskamer werd al snel te klein. Ezra verhuisde voor de zondagse samenkomsten naar Cultureel Centrum ´De Drie Lelies´ in Puttershoek. In 2009 werd een eigen gebouw aangekocht voor doordeweekse activiteiten: Crosspoint in ‘s-Gravendeel. Vanaf dit jaar vindt daar ook de zondagse dienst plaats.

Wanddecoratie

Hierboven zie je op de foto een symbolische gedenksteen. Het is een wanddecoratie speciaal ontworpen en gemaakt voor deze gelegenheid. Voor een moderne kerk en daarom is het een moderne illustratie. Het is een feest dat we 25 jaar bestaan, vandaar de vrolijke, feestelijke en kleurrijke uitstraling.

Naar de zon

Het logo en missie ‘Langs wegen van mensen’ vormen het uitgangspunt. De weg loopt door een heuvelachtig landschap, gaat op en neer. Net zoals de ups en downs die ieder mens in zijn leven tegenkomt. Het is een lange slinger weg; het symboliseert onze dankbaarheid als we terugblikken op wat God heeft gedaan en vooruitkijken wat God nog allemaal gaat doen in en via onze gemeente en de beloften die Hij daaraan heeft verbonden. We hebben een mooie toekomst, vandaar dat de weg in de richting van de zon gaat. Met het kruis in het midden: Jezus Christus is ons fundament, het middelpunt van ons bestaan.
Langs de weg staan mensen. Zo krijgen onze missie ‘Langs wegen van mensen’ en de items ‘samen op weg’ en ‘we blijven Zijn weg volgen’ een gezicht.
De mensen hebben allerlei kleuren. Dit zijn de kleuren uit ons logo en dit symboliseert de veelkleurigheid van onze gemeente; onze variëteit in gemeenteleden met ieder eigen talenten, gaven en karakters.

Samen onderweg

De mensen houden een spandoek vast met daarop de tekst ’25 jaar Ezra’. Tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen, bovendien is het een aanmoediging om verder samen met Hem op weg te gaan en te zien naar wat nog komt.