Een vraag waar we allemaal mee te maken hebben en/of krijgen!

Met een drietal (zoom) interviews, vanuit drie totaal verschillende invalshoeken, gaan we als Rafaël Nederland het gesprek hierover aan.

De interviews zijn bedoeld als praatstuk wat handvatten geeft om met elkaar na te denken, het gesprek aan te gaan over hoe wij hier als Rafael gemeenten onze rol in kunnen vinden en invullen.

Het eerste interview was een gesprek met Dan Sneed.  Vandaag delen we het tweede interview uit dit drieluik. Aan het derde wordt momenteel nog gewerkt.

Waar het eerste interview vooral een beeld gaf vanuit een profetisch perspectief, zoomt dit tweede interview in op de praktische mogelijkheden die ieder van ons dagelijks om ons heen tegen kan komen.

Mira de Boer (samen met haar man Mark voorgangers van Rafaël Almere) vertelt in dit interview over hele praktische tools die – vanuit haar werk bij Tearfund – zijn ontwikkeld om als kerk mensen toe te rusten en vrij te zetten om met beide benen in de buurt te staan. (https://umojanederland.nl/)  Deze benadering zorgt ervoor dat iedereen die betrokkenheid voelt bij zijn/ haar directe omgeving het verschil kan maken zonder dat per se (het kan natuurlijk wel) om een kerk-breed initiatief vraagt.

We wensen je veel kijkplezier en inspiratie toe! En we hopen dat het een praktisch middel wordt in onze kerken om mensen toe te rusten om met beide benen in hun buurt te gaan staan!