Door Henk en Alie de Ronde

 

“Door alle gebeden heen  zien we heel vaak mooie ontwikkelingen plaatsvinden, soms zien we genezing en heel vaak zien we bemoediging”

 

Wat is het Huis van Gebed

Het Huis van Gebed funktioneert al jaren  binnen de beweging. Het is geen huis in de zin van een gebouw, maar een virtueel “huis”; een beweging, een bewegende groep, die aangestuurd door een paar mensen, als het goed is, geleid wordt door de Heilige Geest.

 

Wat doen we

De ene keer worden we ingezet als direct aanspreekpunt voor acute nood situaties , maar een volgende keer als bediening die punten voor de beweging onder de aandacht wil brengen van de bidders in het land.  Deze zaken komen aan bod in gebedsbrieven die we naar een speciaal daarvoor in het leven gestelde groep sturen. Deze groep vormt eigenlijk het Huis van Gebed. We kunnen uitgenodigd worden voor onderwijs, of voor getuigenissen. Soms zijn dingen heel vertrouwelijk en blijven ze binnen een kleine groep bidders, die speciaal daarvoor gevraagd zijn. Deze zaken komen uiteraard nooit in een brief maar worden persoonlijk met betrokkenen gedeeld.

Daarnaast komen we, met een kerngroep ook in aanraking met gemeentes die we  op hun verzoek, een dag, of een weekend mogen bezoeken en daar bemoediging en soms herstel mogen brengen. Soms mogen  we profetisch inspreken of kunnen we door woorden van kennis of wijsheid raadgevend zijn.

We gaan naar steden en dorpen waar we gebedswandelingen houden en heel bijzondere avonturen met God mogen beleven. De ene keer is het een “ klein event” zoals avondmaal vieren op een plek waar iets ernstigs heeft plaatsgevonden, een andere keer staan we voor een universiteit van een stad waar heel veel invloed vanuit gaat. We mochten inmiddels 11 van de twaalf provinciehoofdsteden bezoeken, maar ook andere strategische plekken, die God op het oog heeft. Soms worden we op een wonderlijke manier ingeschakeld voor een plaats die in onze ogen misschien niet zo strategisch is, maar waarvan later blijkt dat God er wel degelijk een plan mee heeft. Door langere tijd bij zo’n plek betrokken te zijn zie je Gods bijzondere werk ontwikkelen en ontstaat er een diepere relatie met mensen die God geroepen heeft op die plek.

Vaak worden we gevraagd te bidden voor speciale acties of aanwezig te zijn bij  evenementen, zoals het 4All festival.

 

Wat zien we gebeuren

Door alle gebeden heen  zien we heel vaak mooie ontwikkelingen plaatsvinden, soms zien we genezing en heel vaak zien we bemoediging. De laatste tijd zien we dat er meer en meer een beroep op ons gedaan wordt en zien we groei op nieuwe gebieden.

Er zijn inmiddels internationale contacten aan het ontstaan en worden we gevraagd onderwijs te geven, zelfs over landgrenzen heen.

 

Ook ingeschakeld worden?

Om die nieuwe ontwikkelingen goed te kunnen bijhouden zijn we op zoek naar contactpersonen in plaatselijke gemeenschappen die we kunnen inschakelen om mee te bidden voor zowel Rafael Nederland als voor Foursquare.

Ook hopen we zover te komen dat we meerdere groepen uit kunnen zenden  naar plaatsen in Nederland (en daarbuiten als we daarvoor gevraagd worden).

Als bediening zijn we totaal afhankelijk van onze Heer en Meester, maar we zijn ook heel dankbaar voor de support en ondersteuning van onze landelijke beweging. Zoals jullie kunnen lezen zijn we groeiend en verheugen we ons daarover. Dit vraagt dat we op zoek zijn naar mensen die, met schriftelijke toestemming van hun leiders, mee willen werken. Ons motto daarbij is wel dat wij zeggen: “meedoen is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend”.

Voor mensen die aan onze teams  deelnemen , die het land in gaan om te bidden, vragen wij een toewijding van een jaar en vragen we om zich te confirmeren aan onze “regels”. Dit doen we om continuïteit, maar ook om veiligheid te garanderen. Uiteraard mogen mensen eerst komen “proeven” om uit te vinden of dit iets voor hen is.

Voor de gebedsbrieven is uiteraard de verwachting, dat mensen er daadwerkelijk mee aan de slag gaan en voor zaken op de bres gaan staan, maar ook hier, als je je wilt aanmelden doe dit dan met toestemming van je leiders.

Denk jij, dat je hiervoor geroepen bent en wil je je voor een van deze zaken aanmelden, schroom dan niet en neem contact met mij op.

 

Tot slot

Als landelijke coördinator van onze gebedsbeweging zie ik uit naar veel reacties, zowel bemoedigingen voor ons team als naar aanmeldingen. Onze “bediening” zien we als “ verbinding maken en relaties versterken” .

 

Namens het “Huis van Gebed”

Henk en Alie de Ronde,  tel.: 06-11620027, e-mail: henk.de.ronde@gmail.com