Na tien jaar weer een voorgangersechtpaar in Rafael Almere.

‘Voel je thuis, voel je vrij.’ 

De afgelopen tien jaar heeft een wisselend team van toegewijde mensen Rafael Almere geleid. Dankzij hun inzet heeft de gemeente zich ontwikkeld tot een hechte gemeenschap. Toen kwam de tijd voor een nieuwe fase om verder te bouwen. Mark en Mira de Boer zijn bereid gevonden om als voorgangersechtpaar, samen met een vernieuwd leidersteam, de gemeente in die nieuwe fase te dienen. Op 20 januari 2019 jl. is tijdens een feestelijke zondagse dienst de zegen van God over deze nieuwe fase en het nieuwe leidersteam gevraagd.

1999

‘Als wij later ooit in Almere wonen, gaan wij ook naar Rafael Almere.’

De gedachte schiet door me heen en ik weet niet goed wat ik ermee moet. Mark en ik wonen namelijk in Amsterdam en wij vinden onszelf echte stadsmensen. Dat een vriend enthousiast aan mijn schoonouders vertelt dat zijn kinderen het zo tof vinden in die gemeente in Almere, is leuk om te horen, maar ik zie geen enkel verband met mij. Wij gaan écht niet naar Almere verhuizen, al krijg ik geld toe…

2002

Een paar jaar en een paar kinderen verder, zijn Mark en ik op zoek naar een nieuwe woning. We zijn wat moedeloos, in Amsterdam is alles zo ontzettend duur. Op aandringen van een vriendin rijden we toch een keertje naar Almere. ‘Kijken kan toch geen kwaad?’ Dus hebben we van Funda een paar adressen gehaald.  Novemberstraat 17 vinden we ongezien de leukste; de geboortedatum van onze oudste dochter.

Wat ik nooit gedacht had, gebeurt toch: we kopen een huis in Almere, zelfs in de genoemde straat. Een half jaar later stap ik voor het eerst Rafael Almere binnen, de gedachte van toen nog in mijn achterhoofd. Hoe zou het zijn?

2019

Nu staan we vooraan in de gemeente en worden we ingezegend als voorgangersechtpaar. Iets wat ik op dat moment, toen ik voor het eerst over de drempel van Rafael Almere stapte, al helemaal niet kon bedenken. Maar we waren toen klaar met zoeken, we waren thuis.

Het is ons verlangen dat mensen die nu over de drempel stappen en bij ons binnenkomen zich ook zo thuis en vrij zullen voelen. Thuis: geaccepteerd en geborgen. Vrij: om te ontplooien zonder druk. In aanwezigheid van God en elkaar genieten van de mooie dingen die Hij ons geeft. Iedere keer weer. Soms krijg je een gedachte waar je op dat moment niets mee kunt. Maar gaandeweg zie je dat Gods plan zich ontvouwt en sta je vol verwondering te kijken: Wat is God toch goed!

Daarom deze quote:

Rafael Almere: voel je thuis, voel je vrij