Wie zijn wij?

Rafaël Nederland is een landelijke denominatie, waarbij bijna veertig gemeenten zijn aangesloten.

Het is een beweging waarin de aangesloten gemeenten en hun leiders samen optrekken om elkaar te bemoedigen en ondersteunen en samen in de missie van God te staan in ons land en daarbuiten. We willen een plaats zijn waarin mensen in liefde, aanvaarding en vergeving met elkaar omgaan. 

Rafaël Nederland is aangesloten bij de International Church of the Foursquare Gospel, een van de wereldwijde pinksterdenominaties.

Wat betekent het logo?

Kruis 

– Love-

Het kruis staat symbool voor Jezus Christus, de Redder. Hij gaf zijn leven uit liefde voor jou.

Beker

-Mend-

De beker staat voor Jezus Christus, de geneesheer. Hij herstelt en geneest je ziel, geest en lichaam.

Duif

-Train-

De duif staat voor Jezus Christus, de doper met de Heilige Geest. Hij leidt en leert je.

Kroon

-Send-

De kroon staat voor Jezus Christus, de komende Koning. Hij geeft autoriteit en stuurt je eropuit.

Wat betekent Rafaël?

Rafaël is een Hebreeuwse naam, die samengesteld is uit twee woorden: Rafa en ElEl betekent God. Rafa betekent genezen, herstellen, heel maken. Rafaël betekent dus door God genezen of door God hersteld. De naam geeft aan waar het bij ons in wezen om gaat. We hebben ervaren dat God door het verlossende werk van Jezus en de vernieuwing en kracht van de heilige Geest heel wil maken wat gebroken is. Dit is het goede nieuws van het Koninkrijk van God dat nu doorbreekt en als Jezus terugkomt tot zijn volheid zal komen. De Rafaëlgemeenten en -bedieningen willen instrumenten van Gods hoop en heling zijn.

Jahweh Rafa is ook één van de namen van God in het Oude Testament in de Bijbel. In Exodus 15:26b geeft God zichzelf deze naam: ‘…Want Ik, de HERE, ben uw Heelmeester.’

Zou je verder willen praten?

Is je interesse gewekt? Zou je door willen praten? Wil je weten of er een Rafael gemeente bij jou in de buurt is? Heb je een vraag over een van de dingen die je gelezen hebt op de site? Neem dan contact met ons op. Wij brengen je in contact met iemand die bij jou in de buurt is en je kan helpen zoeken naar antwoorden op de vragen die je stelt.

Vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op.