Albert en Sjannie maken zich weer, samen met een team van jonge mensen, op voor jongerenkampen in Bulgarije

Albert en Sjannie maken zich weer, samen met een team van jonge mensen, op voor jongerenkampen in Bulgarije

Lees hier het laatste nieuws van Albert en Sjannie van Brunschot, zendingsambassadeurs in Bulgarije

Cleansing stream wordt Stromen van Leven

Cleansing Stream is een herstelbediening dat zich, in nauwe samenwerking met de plaatselijke kerk, ten doel stelt christenen te helpen d.m.v.  programma’s die het proces van discipelschap ondersteunen.
De cursussen zijn gericht op geestelijke groei, herstel en vrijheid. Daarvoor heeft CS drie pijlen op haar boog: de Basiscursus, de Coachtraining en het speciale jeugdprogramma Splash! In de programma’s staan de Bijbel en praktische discipelschap centraal.

Cleansing Stream bestaat in Nederland al 25 jaar en in België ruim 15 jaar. Vele cursisten getuigen dat ze herstel, balans en vrijheid in hun leven hebben ontvangen. 

Het bestuur en staf heeft na lange tijd van bidden en overleg de indruk gekregen dat de tijd gekomen is en God groen licht gaf om een andere koers te gaan varen. Na goed overleg zijn  Cleansing Stream USA en Cleansing Stream Nederland losgekoppeld van de samenwerking.

Cleansing Stream Nederland gaat verder onder de naam ‘Stromen van leven’ onder de dekking van en relatie met Rafaël Nederland. 

De Basiscursus en Coachtraining blijven gewoon doorgaan. Sterker nog: vanaf eind januari gaat de Basiscursus weer van start op de volgende locaties: Drachten, Eindhoven en Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.

Cash for trash Durban is officieel open

Na maanden van voorbereiding opende het eerste Cash for trash project zijn deuren! Cash for trash Durban ligt in een arme gemeenschap in Hammarsdale en wordt georganiseerd door de Codah-organisatie. Deze organisatie bedient ongeveer 150 mensen, de allerarmsten, door twee keer per week brood uit te delen en onderwijs te geven. Deze kleine groep was enorm enthousiast toen het project gelanceerd werd. Momenteel leveren zij wekelijks zo’n 800 vuilniszakken in! Zelfs kleine kinderen van nog maar zeven jaar nemen vuilniszakken mee om wat pap te kopen om de week door te komen. Stel je eens voor dat een gemeenschap steeds schoner wordt waarin mensen rondlopen met een glimlach op hun gezicht! Jij kunt de belangrijkste schakel in dit project worden, lees hier hoe!

Rafaël Nederland biedt nieuwe onderwijsvorm aan

Rafaël Nederland biedt nieuwe onderwijsvorm aan

Vanaf september 2023 bieden wij een nieuwe onderwijsvorm aan via de digitale leeromgeving Teachable. Nadat je jezelf via Teachable hebt ingeschreven voor de module, ontvang je van ons inloggegevens om de module te kunnen doorlopen en afronden. Wij starten in september met de module Eschatologie (Jezus, de terugkomende Koning).

Ap en Anita Verwaijen voorzien de kerk van onderwijs over het huwelijk

Ap en Anita Verwaijen voorzien de kerk van onderwijs over het huwelijk

Tientallen jaren hebben Ap en Anita Verwaijen via hun bediening De kunst van een gelukkig huwelijk onderwijs gegeven in de vorm van seminars in Nederland, Europa en vier continenten.

3 boeken hebben ze over het huwelijk geschreven, waarvan het laatste, De kunst van een Gelukkig Huwelijk, in 10 talen is vertaald.

Ondertussen hebben zij genoemde reizen beëindigd, maar ze gaan door, om voorgangers en leiders in kerken in allerlei landen te voorzien van het materiaal dat ze gebruiken, zoals de Handleiding voor het seminar, de aanvullende documenten en de bijbehorende PowerPoint. Ook verwijzen ze naar een zestal video’s, gemaakt van een seminar, die te vinden zijn op YouTube.

Ze schrijven: "Wat wij in andere landen doen willen wij ook in Nederland doen: ons materiaal ter beschikking stellen van degenen, bijvoorbeeld in christelijke kring die dit onderwijs willen geven. Nog nooit is er zo’n noodzaak geweest als in deze tijd, om gehuwden en nog niet gehuwden uit te leggen wat de kenmerken zijn van een huwelijksverbond zoals dat door God bedoeld is. De eerste twee basisonderwerpen in het seminar zijn: ‘Het geheim van het huwelijksverbond’, en ‘Waar ging het mis tussen ons?’

In memoriam Jack Hayford

In memoriam Jack Hayford

Op zondag 8 januari is Jack Hayford overleden. In zijn slaap, vroeg in de ochtend is hij in alle rust naar de Heer gegaan. Wij denken boven alles aan zijn kinderen en kleinkinderen en zijn dankbaar voor zijn leven en invloed.

Jack Hayford is heel belangrijk geweest voor Rafaël Nederland. Lees hier hoe zijn leven ons persoonlijk en als landelijke denominatie tot zegen is geweest:

https://resources.rafael.nl/wp-content/uploads/2023/01/In-memoriam-Jack-Hayford.pdf

Blijf verbonden!

Ontvang nieuws, activiteiten en bemoedigingen direct in uw inbox.