Ap en Anita Verwaijen voorzien de kerk van onderwijs over het huwelijk

Ap en Anita Verwaijen voorzien de kerk van onderwijs over het huwelijk

Tientallen jaren hebben Ap en Anita Verwaijen via hun bediening De kunst van een gelukkig huwelijk onderwijs gegeven in de vorm van seminars in Nederland, Europa en vier continenten.

3 boeken hebben ze over het huwelijk geschreven, waarvan het laatste, De kunst van een Gelukkig Huwelijk, in 10 talen is vertaald.

Ondertussen hebben zij genoemde reizen beëindigd, maar ze gaan door, om voorgangers en leiders in kerken in allerlei landen te voorzien van het materiaal dat ze gebruiken, zoals de Handleiding voor het seminar, de aanvullende documenten en de bijbehorende PowerPoint. Ook verwijzen ze naar een zestal video’s, gemaakt van een seminar, die te vinden zijn op YouTube.

Ze schrijven: "Wat wij in andere landen doen willen wij ook in Nederland doen: ons materiaal ter beschikking stellen van degenen, bijvoorbeeld in christelijke kring die dit onderwijs willen geven. Nog nooit is er zo’n noodzaak geweest als in deze tijd, om gehuwden en nog niet gehuwden uit te leggen wat de kenmerken zijn van een huwelijksverbond zoals dat door God bedoeld is. De eerste twee basisonderwerpen in het seminar zijn: ‘Het geheim van het huwelijksverbond’, en ‘Waar ging het mis tussen ons?’

We moeten vaststellen dat het aantal gesloten huwelijken de laatste 50 jaar in verhouding tot de bevolkingsaanwas enorm is verminderd, terwijl van dat kleinere aantal huwelijken toch nog een flink aantal eindigt in echtscheidingen. Vormen van samenwoning, hoe die ook zijn, vallen nog eerder en frequenter uit elkaar. Het blijkt dat in veel menselijke ‘liefdesverhoudingen’, ook buiten het huwelijk, de moraal langzamerhand verslechterd is.

Het seminar, zoals het in de handleiding is weergegeven, is op veel plaatsen waar het door ons gegeven werd zeer gewaardeerd, zelfs in zeer uiteenlopende culturen. Het huwelijk is door God zelf ingesteld en in beginsel bestemd voor alle man/vrouw koppels die dat verbond willen sluiten.   Daarom willen wij dit onderwijs aanbevelen om te geven in kerken of groepen, gehuwden of niet, christen of niet, die terug willen naar de basis van het huwelijk."

Het materiaal dat zij beschikbaar stellen bestaat dus uit de volgende delen:

  • De Handleiding voor het Seminar De Kunst om Gelukkig Getrouwd te zijn.
  • De PowerPoint die daarbij hoort.
  • Bijbehorende documenten, zoals de Oorkonde voor de Vernieuwing van de Huwelijksbeloften, documenten over elkaars opinies, en het maken van huiswerk.

Deze materialen zijn virtueel verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Het seminar dat ze ontwikkeld hebben, is op video’s opgenomen door Peter Dijkstra van Cleansingstream, die het belang van dit onderwijs heeft ingezien. Deze video’s staan op YouTube, onder De Kunst van een Gelukkig Huwelijk, Ap en Anita Verwaijen, Deel 0 tot en met Deel 6.

Blijf verbonden!

Ontvang nieuws, activiteiten en bemoedigingen direct in uw inbox.