Gebed en support voor Oekraïne

Gebed en support voor Oekraïne

De Fellowship of European Foursquare Churches roept op om op de volgende wijze om Oekraïne te staan in gebed en support.

  1. Wees vurig in gebed voor deze situatie. We bidden voor vrede.
  2. Wees een onbezorgde vertegenwoordiger van Jezus, want Zijn aanwezigheid overstijgt ieder menselijk conflict.
  3. Wees zorgvuldig m.b.t. de dingen die je online post en/of deelt. Social Media posts kunnen namelijk bijdragen aan de toename van (politieke) verdeeldheid, het ontstaan en/of groei van samenzweringstheorieën en partijdigheid.
  4. Blijf gefocust op het Evangelie, de boodschap van hoop in onze wereld.

Foursquare Europa heeft op dit moment contact met de volgende groepen mensen:

  • Oekraïners in Oekraïne. Foursquare Europa heeft nauw contact met de leiders van de Foursquare gemeente in Oekraïne.
  • Oekraïense vluchtelingen buiten Oekraïne. Foursquare Europa heeft nauw contact met de leiders van de Foursquare gemeente in omliggende landen.
  • De Foursquare gemeente in Rusland.

Europese Foursquare gemeenten en FMI medewerkers (Foursquare Missions International) in het gebied rondom Oekraïne en Rusland reageren actief op de crisissituatie. Vooral in Polen, Slowakije, Roemenië en Kroatië wordt, op dit moment, veel actie ondernomen op het gebied van vluchtelingenwerk. Veel Foursquare gemeenten in die landen houden zich momenteel bezig met het regelen van basisvoorzieningen voor de Oekraïense vluchtelingen.

Hoe je kunt geven

Oekraïne is een land van 44 miljoen mensen, van wie velen vanwege deze verschrikkelijke oorlog uit hun huizen en hun land worden verdreven. De behoefte is overweldigend, bijna eindeloos. Ons gebed is dat ieder van ons genereus zal geven in het vertrouwen dat God zal vermenigvuldigen wat er wordt gegeven om de vluchtelingen die uit hun huizen zijn verdreven te helpen en om onze Foursquare-familie in Europa te ondersteunen.

Je gift aan Foursquare Disaster Relief gaat naar de praktische hulpverlening via Foursquare kerken in Europa. Onze Foursquare mensen kopen al voedsel en levensreddende benodigdheden, en bieden ook noodhuisvesting. We willen ze helpen meer te doen.

Deze inspanningen omvatten ook het helpen van degenen die nog in Rusland zijn. Foursquare zal voedsel, benodigdheden voor persoonlijke hygiëne en de broodnodige hulp bieden, rechtstreeks via onze Foursquare kerken in Rusland.

Klik hier voor je rechtstreekse gift aan Foursquare Disaster Relief.

Ook is het mogelijk je gift via Rafaël Nederland te geven. Rafaël Nederland zal er dan voor zorgdragen dat het terecht komt bij het fonds van Foursquare Disaster Relief.  Voor je gift via Rafaël Nederland klik hier.

Blijf verbonden!

Ontvang nieuws, activiteiten en bemoedigingen direct in uw inbox.